Neprevzete pošiljke

Kupec lahko odpove naročilo v roku 3 ur od oddaje naročila oz. najpozneje do trenutka, ko je pošiljka odposlana. Ker smo v zadnjem času beležili večje število nedvignjenih naročil, kar smatramo za nepošteno potezo v bodoče obračunavamo stroške pošiljanja in vračanja pošiljke.

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na pošti (14 oz. 7 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe.

Kupec je v primeru neprevzema odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe - naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja s terjatvijo. Terjatve ureja pravna služba.

Stroški neprevzema znašajo 8 - 12 € (odvisno od teže in velikosti pošiljke. (2x poštnina - pošiljanje in vračanje pošiljke, stroški pakiranja, stroški embalaže, administrativni stroški).

To Top